mango creme fraicheHet is september, alle scholen zijn weer begonnen. Dat betekent dat er ook weer broodtrommeltjes gevuld moeten worden. Laten we er geen wedstrijd van maken, maar zo aan het begin van je schooljaar zitten veel moeders nog vol goede moed en maken we er graag iets leuks van. In deze blogpost vier simpele en originele ideeën voor in de broodtrommel. 

knijpzak1. Zonder brood

Steeds meer mensen gaan minder brood eten, en ook voor kinderen is het lekker en gezond om eens iets anders mee naar school te krijgen dan boterhammen met kleffe jam en zweterige kaas. Denk eens aan een thermosfles met soep, vooral in de winter zal je kind dit zeker kunnen waarderen! Kijk voor gezonde lunchideeën zonder brood eens bij Eet goed, voel je goed of Miss Natural. Wist je dat je die knijpzakjes waar fruitpuree in zit ook zelf kan kopen en vullen? Een heel stuk goedkoper, milieuvriendelijker, en je hebt meer mogelijkheden om te variëren. Je bestelt de zakjes voor bijna niks in de lunch-webshop De Leukste Lunch. Je vindt in deze webshop trouwens nog veel meer handige en grappige lunchspulletjes.

mymepal2. Ontwerp je eigen broodtrommel

Bij MyMepal kan je zelf een broodtrommel en drinkbeker ontwerpen voor je kind. Leuk, want zo kan je de naam van je kind op zijn broodtrommel zetten, zijn lievelingsdier (of je eigen huisdier!), een leuke foto van je kind of iets anders waar je kind van houdt. Op MyMepal vind je ook een Wall of Fame waar je inspiratie kan opdoen.

mango creme fraiche3. Bento box

In Japan hebben ze van lunchboxes een echte kunst gemaakt: het wordt Bento genoemd. Bij Bento worden groente en fruit vaak gesneden in grappige vormpjes zoals dieren, maar ook patat zoals op het plaatje hierboven. Op de foto zie je mango die als patat gesneden is, met creme fraiche als mayonaise, ook nog heel lekker dus! Op het blog Mood Kids is een hele pagina gewijd aan Bento, met tientallen ideeën op verschillende niveaus: van super simpel tot wat ingewikkelder.

lunch-box-notes

4. Lieve briefjes en handige vakjes

Als je de broodtrommel van je kind leuk indeelt, is elk hapje een kadootje. Gebruik bijvoorbeeld siliconen muffinvormpjes om wat fruit, nootjes of kleine blokjes kaas toe te voegen. Ook leuk zijn kleine ‘lunch box notes’, vrolijke briefjes die je in de broodtrommel van je kind stopt. Dit laatste is trouwens ook perfect voor wanneer je geen tijd hebt om uitgebreid broodhartjes en appelkonijnen te gaan snijden! Je vindt kant en klare briefjes die je alleen nog hoeft te printen op het blog Skip to my Lou.