Rond Pasen worden er vaak brunches georganiseerd waarbij iedereen iets meeneemt. Als kind vond ik dat altijd geweldig: zo veel eten als je wil! En de tafels stonden altijd vol met cakes en paaseitjes. Die paaseitjes zijn er nog steeds, maar na al die zoetigheid zijn simpele hartige hapjes voor Pasen ook wel fijn. In dit artikel 5 gezonde en feestelijke hartige hapjes voor Pasen. 


deviled eggs

1. Pastel-eitjes

Dit recept vond ik via Team Confetti, een Nederlands blog dat altijd vol staat met originele ideeën. Niet geschikt voor ouders die tegen kleurstof zijn, maar wel heel verantwoord en vrolijk. Je kookt de eitjes eerst gewoon, en dan laat je de witte helften nog even in een glas met kleurstof staan, zodat ze een mooi pastelkleurtje krijgen. Deze kleurstof ligt rond Pasen gewoon in setjes van meerdere kleuren in de supermarkt. Van de dooiers maak je met mayonaise, mosterd, bieslook en zout en peper naar smaak een lekkere vulling en met een spuitzak maak je er mooie toefjes van. 

Het recept vind je op het Amerikaanse blog The little kitchen.

wortels, hartige hapjes voor pasen

2. Worteltjes als hartige hapjes voor Pasen

Deze wortels zijn wel érg gezond: het zijn echte wortels, met een takje peterselie, in een potje met hummus. Gek genoeg vinden kinderen hummus vaak best lekker, en op een tafel vol paashazen staan deze worteltjes zeker feestelijk. Dus op zoek naar makkelijke recepten voor Pasen? Gemakkelijker dan dit wordt het niet. Je vindt de complete werkomschrijving op Taste and tell.

paaskaas

3. Paashaaskaas

Voor als je echt te laat begonnen: maak het jezelf extra makkelijk door voorgesneden kaas te kopen in de vorm van een paashaas. Wel even de puntjes op de i zetten dan: leg de kaas op plakjes wit brood en snij deze uit in de vorm van de haas, en geef de haasjes met verse kruiden zoals peterselie of bieslook wat gras onder hun voeten.

frozen yoghurt dots

4. Frozen yoghurt

Iets meer voorbereiding, maar zo leuk: deze frozen yoghurt dots. Je neemt een emmertje dikke Griekse yoghurt, en kleurt dit met voedingskleurstof in verschillende kleuren. Op de foto staan wel zes kleuren, maar alleen groen en oranje is ook al heel feestelijk. Dan doe je de yoghurt in plastic zakjes, waar je een hoekje uit knipt, zodat je makkelijk stipjes kan spuiten op een vel bakpapier of aluminiumfolie. Een uurtje in de vriezer en ze zijn klaar Deze yoghurt ‘snoepjes’ zijn trouwens ook ideaal voor peuters die yoghurt in hun haar smeren: lekker makkelijk en schoon te eten.

konijn melkpakje pasen

5. Konijnenmelk

Simpeler wordt het niet: je hebt alleen een printer nodig, of als je die zelfs niet hebt: een paar vellen wit papier en een zwarte stift of pen. Gebruik pakjes melk om de konijnenversiering op te plakken, en voila: een super gezonde en vrolijke snack om mee te nemen naar de paasbrunch. De printable kan je gratis downloaden via Teachers pay teachers.

Natuurlijk kun je ook je eigen geverfde paaseieren op tafel serveren. Hoe je de leukste maakt, lees je in ons blog over paaseieren schilderen