Last Updated on

Bijbaan in Amsterdam zoeken? Sitly geeft je tien tips voor een leuke en flexibele bijbaan in Amsterdam, waar je wat kunt bijverdienen naast je studie. 

Je komt als kersverse student in Amsterdam aan. Zeker als je op kamers gaat, maak je behoorlijk wat kosten. Maar ook als je nog even thuis blijft wonen gaat er veel geld op aan boeken, collegegeld en de leuke dingen die je allemaal wil doen. Op zoek naar een bijbaantje in Amsterdam dus! Maar waar vind je een leuke? Wij zetten 10 tips voor je op een rijtje. 

Werken bij NS

Amsterdam barst van de NS-stations, waar het altijd een drukte van jewelste is – en waar dus ook veel medewerkers gezocht worden. En een voordeel: na je werk ben je zo thuis met de trein, bus, tram of metro, want alles stopt er. NS beheert zelf zes stationswinkels: Albert Heijn To Go, Julia’s, Kiosk, Rituals, Stations Huiskamer en Railcatering (waarmee je dus in de trein koffie en thee gaat verkopen). Keuze genoeg dus! Eer zijn altijd wel vacatures voor een paar uur per week, dus prima te combineren met je studie. 

Werken als oppas in Amsterdam

Houd je van kinderen en ben je op zoek naar een uitdagende bijbaan waar je niet zo ver voor hoeft te reizen? Met oppassen in Amsterdam kun je prima wat bijverdienen in de buurt. Het mooiste? Je kunt je werktijden zelf indelen – hartstikke flexibel dus. Dus heb je een vaste dag vrij? Kijk dan voor een baantje als naschoolse opvang. Liever wat avonden weg? Veel mensen zijn op zoek naar een flexibele oppas voor af en toe. Ga op zoek naar een paar leuke gezinnen in je buurt. Daarvoor kun je gebruik maken van Sitly, de grootste oppassite van Nederland. Maak een profiel aan waar je jezelf goed verkoopt en benader gezinnen in de buurt.


Wil je snel kijken of gezinnen in jouw buurt een oppas nodig hebben? Registreer je dan gratis en vrijblijvend op Sitly. Zowel de registratie als het bekijken van alle profielen is gratis!


 
Heb je een iPhone of Android telefoon? Download de Sitly app dan op je telefoon op tablet door op de onderstaande button te klikken.
 
Google App


Postbezorger als bijbaan in Amsterdam

Werken combineren met lekker buiten zijn en aan je conditie werken? Dan is postbezorger misschien wel wat voor jou. Zowel PostNL en DHL zijn in Amsterdam altijd wel op zoek naar post- of pakketbezorgers. Postbezorging kun je al doen vanaf 4 uur per week. Lekker flexibel dus, en het is ook nog goed voor je. Prima combinatie.

Horeca Amsterdam

Amsterdam heeft een groot aanbod aan horeca. Restaurants, café’s, (wijn)bars, hotels, noem maar op. Vind jij het niet erg om hard te werken, overdag of ’s avonds en draai jij je handen niet om voor het tappen van bier en het schenken van wijn? Dan kun je terecht bij een van de vele horecagelegenheden voor een bijbaan in Amsterdam. Er zijn regelmatig heel leuke horeca vacatures, zoals in het Vondelpark, dus houd het in de gaten. Het verdient prima en je houdt er, als je het goed doet, nog fooien aan over ook.

horeca vacature amsterdam

AirBNB experience

Wist je dat je bij Airbnbniet alleen huizen kunt huren, maar dat je ook ervaringen kunt aanbieden? Je kunt bij Airbnb-ervaringen gemakkelijk een evenement organiseren in iets waar je goed in bent of toeristen rondleiden. Misschien wil je een fotografiecursus aanbieden, een stads- of boswandeling onder begeleiding? Als je bij Airbnb inschrijft kun je je passie met de wereld delen en je ontmoet allemaal interessante mensen. En het mooiste is, dat je je eigen schema kan bepalen. Airbnb geeft je zelfs je eigen webpagina en verwerkt je betalingen. Je hoeft dus alleen nog maar mensen mee te nemen in jouw passie, da’s nog eens makkelijk geld verdienen toch?

Werken bij Johan Cruijff Arena

Bij Amsterdam hoort natuurlijk de Johan Cruijff Arena, thuis van Ajax en host van diverse concerten en evenementen. Regelmatig zijn er vacatures bij de Johan Cruijff Arena, zoals steward of gids voor het geven van rondleidingen. beide kun je redelijk flexibel doen, alleen moet je als steward wel beschikbaar zijn in de weekenden: 12-20 uur per maand. Je verdient tussen € 8,50 en €9,50 bruto per uur.  

Promotiewerk Amsterdam

Vind jij het leuk om met mensen te praten en kun jij heel enthousiast praten? Verkoop jij een heel eind weg zonder moeite? Denk dan eens aan promotiewerk. Promotiewerk in Amsterdam is goed verdienen en als je je aansluit bij de juiste bureau’s, werk je ook nog eens voor leuke merken. Juice Promotions bijvoorbeeld werkt samen met Starbucks en Tony’s Chocolonely. Je deelt samples uit, geeft informatie over de producten die je uitdeelt, geeft demonstraties en weet mensen enthousiast te maken. Dus lekker kletsen voor geld en je hoeft Amsterdam amper uit!

Stadsgids in Amsterdam

Spreek jij een mondje Duits, Frans of Engels en vind jij het leuk om toeristen alle leuke plekken van Amsterdam te laten zien? Dan is stadsgids worden wel wat voor je. Stadsgids in Amsterdam zijn vergt wat improvisatievermogen en goede communicatieskills, want met zo’n groep gaat vast niet alles volgens  planning. Dus trek je anekdotes over de stad uit de kast en solliciteer als stadsgids. Liever voor jezelf beginnen? Ook dit kun je aanbieden als AirBNB experience. Nog leuker: maak er een Photo Walking Tour van, dus neem her en der foto’s van de groep en ze zijn je eeuwig dankbaar. En wie weet levert het je nog een leuke fooi op ook.

Bijles geven

Spreek je een vreemde taal heel goed of ben jij heel goed in wiskunde? Dan is een bijbaantje als bijlesdocent misschien wel wat voor jou. Ook als je een bèta-studie of talenstudie volgt is bijles geven aan tieners een perfecte bijbaan. Wiskunde blijft altijd lastig en steeds meer kinderen voeden hun kinderen tweetalig op. Er is dus altijd wel vraag naar mensen die bijles in Amsterdam kunnen geven.

Je kunt je bij sites als TutorYou  of BijlesNetwerk inschrijven, maar je kunt ook zelf op zoek naar jongeren die bijles nodig hebben. 

Schrijf je in op vacaturesites

Tenslotte: Update je LinkedIn en je CV en schrijf je in bij verschillende vacaturesites en uitzendbureaus. Er is namelijk nog een veel groter aanbod aan kantoorbaantjes, winkelbanen en wat je maar kunt verzinnen als studentenbaan. Dus struin regelmatig Jobbird, Studentjob, Susa en andere grote vacaturesites af en begin snel met je studentenwerk!

Welke bijbaan in Amsterdam kan absoluut niet in dit lijstje ontbreken?