Ontdek het uurtarief van oppassers in je buurt

Min. leeftijd Max. leeftijd

Bereid om:

Last Updated on

In deze periode zijn we druk aan het bedenken wat we onze familieleden en vrienden aan cadeautjes kunnen geven. Je wil er wel een beetje je best voor doen, want je laat de ander graag zien dat je om ze geeft en dat je ze waardeert. Dat geldt natuurlijk ook voor je oppas. Zeker als je oppas vaak komt, neemt ze een belangrijke plaats in je gezin in. Deze periode is daarom een fantastisch moment om haar te bedanken voor alles wat je doet. Daarom in dit artikel ideeën voor het cadeau voor de oppas.

De meeste mensen krijgen aan het eind van het jaar een kerstpakket. Misschien zelfs wel een eindejaarsbonus. Daar wordt altijd met smart naar uitgekeken. Maar je oppas? Die krijgt zoiets meestal niet, terwijl ze wel ontzettend hard werken voor jou en je kinderen. Daarom is het natuurlijk extra leuk om ook even extra aan haar, en alles wat ze voor je gedaan heeft, te denken. 

Er zijn verschillende manieren om je oppas te bedanken en dat hoeft echt niet altijd duur te zijn of veel tijd te kosten. Iets kleins kan al heel veel betekenen. Wat geef je een oppas cadeau? Lees hieronder een tiental tips. 

Cadeau voor de oppas: Veel waardering voor weinig geld

  • Maak een filmpje van je kinderen waarin ze vertellen wat de oppas voor ze betekent. Ze kunnen een liedje zingen, een verhaal vertellen of een toneelstukje opvoeren. 
  • Nodig je oppas uit voor het eten. Maak samen met je kinderen een maaltijd of neem haar mee uit eten. Een etentje is altijd leuk en gezellig. Heeft ze een partner? Nodig die dan ook uit, zo wordt het een nog groter feest. 
  • Laat je kinderen iets maken voor de oppas. Een oppas weet mooie knutselswerkjes altijd op maat te waarderen. Ze maakt ze immers vaak zelf met de kinderen, voor de ouders. Dat kan andersom natuurlijk ook! Je kunt denken aan een prachtig schilderij van Puffy Paint, of een paar leuke kerst decoraties, of confetti glazen maken. De mogelijkheden zijn eindeloos en jullie kunnen het zo persoonlijk maken als jullie zelf willen.
  • Neem eens de tijd om een fantastisch compliment te geven aan je oppas. Een compliment kost niks, maar je kunt iemand er wel heel erg blij mee maken. Wat vind je zo fijn aan haar? Waarom vinden je kinderen haar zo leuk? Nog leuker, schrijf de complimenten eens op, of schrijf haar een brief. Maak er een leuk boekje van met tekeningen van je kinderen. Persoonlijker kan het niet. Weet je niet waar je met zo’n boekje moet beginnen? Kijk dan ook eens naar het boekje “Lieve Oppas”, dat je met je kinderen samen kan invullen… voor je oppas.
  • Maak een speurtocht met je kinderen voor je oppas, waarin je bedankbriefjes of haar favoriete chocolaatjes verstopt. Leuk voor haar om samen met de kinderen te doen.

Cadeautje voor de oppas: geschenken en bonussen

  • Geef haar een onverwachte bonus. Het hoeft niet veel te zijn, maar een onverwacht extra bedrag vindt niemand vervelend. Zeker rond de feestdagen, die altijd al zo duur zijn. 
  • Geef een cadeaubon. Een cadeaubon is ideaal omdat je niet altijd helemaal weet wat je oppas leuk vindt. Zeker als je via giftcards.nl een keuzekaart bestelt weet je dat je het niet fout kan doen,want die kunnen ze bij heel veel webwinkels besteden. Denk aan bol.com, Wehkamp, Mediamarkt… noem maar op. Een bioscoopbon kan natuurlijk ook. 
  • Maak een kerstpakket met lekkere dingetjes. Koop een stevige doos of mand en versier deze samen met je kind. Uiteraard kun je ook een schaal mooi inpakken. Daarna kun je met je kind(eren) lekkere dingen gaan shoppen om erin te stoppen of erop te leggen; je kroost weet vast wel wat je oppas lekker vindt! Met mooie folie en wat versieringen maak je het af. Zo krijgt jouw oppas een kerstpakket op maat.
  • Er zijn een paar leuke boeken over oppassers, waar zowel je oppas als je kinderen plezier van kunnen hebben. Denk bijvoorbeeld aan “Het voorleesboek voor de allerliefste oppas!“, “De Smoezels en de nieuwe oppas” of “Kleine Ezel en de oppas“. 
  • Geef je liever gewoon een cadeautje? Chocola doet het bijna altijd wel goed. Als je oppas ouder dan 18 is, een mooie fles wijn. Of een gepersonaliseerde babysitter-cadeau. Bij Etsy vind je heel leuke sieraden of mokken die je vaak ook nog kunt personaliseren.  Misschien houdt je oppas liever van thee? Dan kun je bijvoorbeeld ook een theeglas laten graveren.

Wat je ook geeft, je oppas is sowieso zeker blij met de aandacht die je eraan geschonken hebt. Veel plezier met het bedenken wat je haar wil geven!


Ben je op zoek naar een oppas, gastouder of naar een oppasbaantje? Registreer je dan gratis op Sitly en krijg toegang tot alle profielen!