De feestdagen zijn een prima kans voor oppassers om extra werk te vinden. Met de kinderen die thuis zijn vanwege de vakanties, ouders die stress hebben vanwege het voorbereiden van het kerstfeest en alle sociale activiteiten, is een beetje extra hulp meer dan welkom. Oppassers kunnen dus last-minute nog behoorlijk wat oppaswerk regelen, ook omdat veel andere oppassers ook vrij zijn tijdens de vakantie. Extra verdienen met kerst als oppas moet dus simpel zijn, nietwaar?

Bijverdienen in de kerstvakantie is leuk, maar hoe vind je die extra oppasklussen? In dit artikel vind je tips hoe je je het beste kunt presenteren en waar je die extra oppasbaantjes kunt vinden.

Laat van je horen!

Als je oppaswerk zoekt tijdens de feestdagen, zorg dan dat mensen dat weten. Vertel het aan je ouders, je buren en je vrienden dat je op zoek bent naar een oppasbaantje.

Meld je aan op een oppassite zoals Sitly en vergroot je bereik. Heb je al een profiel, zorg dan dat je het up-to-date houdt, je beschikbaarheid voor de feestdagen aanpast en regelmatig inlogt, zodat je bovenaan de zoekresultaten komt te staan. Vertel hoe je gezinnen kunt helpen, welke diensten je aanbiedt en upload een goede, duidelijke portretfoto. Benader gezinnen die juist in december op zoek zijn naar een oppas met een persoonlijke tekst en gebruik vooral de suggesties die hierboven werden genoemd. 

December is de drukste periode van het jaar, dus er zijn beslist gezinnen die extra hulp nodig hebben. En wat extra geld is niet verkeerd voor jouw eigen kerstinkopen, nietwaar? Dus zorg ervoor dat je profiel pico-bello in orde is, kijk kritisch  naar je persoonlijke tekst (en laat desnoods iemand anders deze even doorlezen). Met een up-to-date profiel en een goede foto kun je zeker sneller oppaswerk vinden tijdens de feestdagen en ver daarna.  


Meteen kijken welke ouders er hulp nodig hebben tijdens de feestdagen? Registreer gratis en vrijblijvend bij Sitly!


Vertel hoe je een gezin kan helpen tijdens de stress rond de feestdagen

Ouders zijn vaak ontzettend druk rond deze tijd van het jaar. Alle weekenden zijn volgepland met familiebezoeken, er moet een kerstdiner georganiseerd worden of ze zijn uitgenodigd voor een oud en nieuw feest. Vaak betekent het veel meer stress. Als je op zoek bent naar een oppasbaantje rond kerst, denk dan aan manieren hoe je het leven van ouders in deze tijd een stuk gemakkelijker kan maken. Misschien kun je oppassen terwijl zij hun kerstinkopen gaan doen. Of je kunt de kinderen bezighouden met het bakken van kerstkoekjes om de boom mee te versieren. 

Misschien hebben ze juist wel hulp nodig met de voorbereidingen? Bied aan om boodschappen te doen, samen met de kinderen, en verander het shoppen in een rekenles. Kunnen de kinderen al een beetje lezen? Misschien willen ze wel samen met jou de adressen op de kerstkaarten schrijven. Alle beetjes helpen! 

Poets je oppas-skills op

Veel ouders vinden het fijn als hun oppas allround is, dus meerdere taken kan oppakken en veel verschillende activiteiten kunnen aanbieden. Zo vinden ze het fijn als ze hun kids helpen met hun huiswerk, maar ook met ze knutselt of met ze naar buiten gaat. Vertel wat je sterke punten zijn en wat je leuk vindt om met kinderen te doen. Hoe uitgebreider, hoe beter, want des te meer spreek je ouders aan. 

Wil je echt een professionele uitstraling? Kijk dan eens of je een kinder-EHBO cursus kunt volgen. In sommige gemeentes kun je gratis een oppas diploma halen. Dit alles voegt toe aan je betrouwbaarheid. En als er dan ouders zijn die last-minute een oppas nodig hebben tijdens de feestdagen, sta jij goed in de picture. 

Niet alleen ouders zoeken naar een oppas

Tijdens de feestdagen zijn er ook mensen op zoek naar oppassers die normaal niet zo gauw op zoek zijn. Denk bijvoorbeeld aan mensen die een feestje geven rond kerst, of tijdens Oud en Nieuw. Soms hebben ze dan ineens een oppas nodig. Bijvoorbeeld op een feest waar ook kinderen komen terwijl ze zelf geen kinderen hebben. Dan zoeken ze iemand die de kids kan bezighouden, terwijl zij en de ouders rustig kunnen bijkletsen zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de kinderen.

Bedenk je dus dat niet alleen ouders in deze tijd op zoek zijn naar een oppas. Vertel in je profiel dat je beschikbaar bent voor opvang tijdens een familiediner, waar je de kinderen kan bezighouden, tijdens een feestje, of dat je het prima vindt om bij hen te blijven wanneer iedereen naar buiten gaat voor het vuurwerk tijdens Oud en Nieuw.

Werken met kerst en oud en nieuw levert meer op

Extra verdienen met kerst en oud en nieuw?  In een supermarkt krijg je vaak 200% uitbetaald wanneer je met kerst werkt. Je kunt dus flink meer vragen als oppas wanneer je werkt tijdens die dagen. Tikt dus lekker aan. 

Kerst is traditioneel gezien een dag die je doorbrengt met familie of vrienden. Sommige families vinden het fijn om een oppas in te huren om de kinderen bezig te houden zodat zij zelf ongestoord kunnen eten. 

Ook met Oud en Nieuw zijn er veel ouders die graag naar een feestje gaan, maar moeite hebben om een oppas te vinden. Opa’s en oma’s willen ook niet elk jaar oppassen. Je kunt zelfs aanbieden om op meerdere kinderen te passen: Zo kunnen de ouders met hun vrienden op stap en jij regelt een slaapfeestje. Zo kun je zelf kinderchampagne gaan maken, en als de kinderen nog wat jonger zijn kun je samen met ze aftellen met een Netflix countdown filmpje