Ontdek het uurtarief van oppassers in je buurt

Min. leeftijd Max. leeftijd

Bereid om:

Wat moet je oppas of gastouder allemaal weten over de kinderen als ze komt? En wat wil je als oppas kunnen terugkoppelen aan het einde van de oppasdag? Met dit overdrachtsformulier heb je in een handomdraai alle informatie op een rij.

 

Overdracht voor de oppas

In de korte periode dat ouders en oppassers elkaar zien, komt het voor dat je niet alles kan vertellen wat je zou willen. Het afscheid nemen van papa en mama en hun terugkomst zorgt vaak voor stress en enthousiasme bij de kinderen en dan lukt het je misschien niet altijd om alles op een rijtje te zetten. 

Het is voor de oppas erg fijn om belangrijke informatie over je kind te weten. Zeker als ze nog niet zo lang komt. Maar ook als je je vaste oppas of gastouder al langer kent, vinden ze het prettig om te weten of hun oppaskind goed geslapen heeft, en in wat voor bui hij of zij verkeerd. Misschien is er in de tussentijd wel iets gebeurd wat je wil vermelden.

Overdracht voor de ouders

Ook voor ouders is het fijn om elke dag een extra verslagje te krijgen van wat hun kind gedaan heeft. Natuurlijk vertelt de oppas of gastouder dit ook wel, maar eerlijk is eerlijk: ouders zijn niet altijd keurig op tijd, en de oppas of gastouder vergeet ook wel eens iets te melden tijdens de overdracht.

Daarnaast is het leuk om elk overdrachtsformulier in een map te stoppen. Zo maak je zelf je eigen oppasboek voor je kind. 

Invullen van het overdrachtsformulier

Op het eerste gedeelte van het formulier vul je als ouder van tevoren, in alle rust, alle relevante informatie en bijzonderheden in die je oppas of gastouder nodig heeft. Dat er bijvoorbeeld Sudocrem op rode billetjes gesmeerd moet worden. Je kunt ook aangeven wat de schema’s zijn van je kinderen. Zeker als ze wat jonger zijn en de slaap- en eettijden nog wat kunnen veranderen, is het handig om ze even op te schrijven. Daarnaast kun je aangeven of je nog wat klusjes voor je oppas of gastouder hebt. Denk aan stofzuigen of de vaatwasser uitruimen.

Het tweede gedeelte is voor de oppas, waar ze kan aangeven of alles qua eten, slapen en spelen goed is gegaan. Ook de oppas of gastouder heeft de ruimte om te vertellen hoe het gegaan is en of er bijzonderheden waren. Komt er een tandje door? Is je oppaskind gevallen? 

Met het overdrachtsformulier kun je niets meer vergeten door te geven. Dus ben je als ouder te laat, of moet je als oppas snel weg? Dan weet je zeker dat je niets vergeet te vertellen.

Download hier het Overdrachtsformulier