15 maart staken de leraren in het basisonderwijs. Ouders zijn vaak tweeverdieners en moeten gewoon werken en zitten niet te wachten op de landelijke leraren staking. De ultieme kans voor jou als oppas om daarop in te springen!

Met een beperkt aantal vakantiedagen is het voor ouders niet fijn om steeds op dit soort onvoorziene dagen vrij te moeten nemen; je wil genoeg vakantiedagen overhouden voor de zomervakantie. Ze zoeken, soms zelf heel last-minute, dus naar een oplossing voor het oppasprobleem tijdens deze stakingsdagen.

Als je je nu inschrijft als oppas bij Sitly heb je ruim de tijd om gezinnen te benaderen met schoolgaande kinderen. Nog voordat ouders zich realiseren dat ze opvang nodig hebben, heb jij je al aangeboden. Want omdat tijdens deze staking de meeste middelbare scholen en het hoger onderwijs ook dicht zijn, heb je hoogstwaarschijnlijk een dag vrij. Dan kun je mooi een extra zakcentje verdienen. 

En als je even verder kijkt naar de lange termijn: wanneer de oppasdag bevalt, heb je er misschien wel een of meerdere vaste oppasadressen bij!


Wil je snel kijken welke gezinnen in je buurt een oppas nodig hebben? Registreer je dan gratis en vrijblijvend op Sitly. Zowel de registratie als het bekijken van alle profielen is gratis!


 
Heb je een iPhone of Android telefoon? Download de Sitly app dan op je telefoon op tablet door op de onderstaande button te klikken.
 
Google App


Zo vind je oppaswerk tijdens de leraren staking: 

  1. Schrijf je gratis en vrijblijvend in als oppas op Sitly.nl.
  2. Vul je profiel zo uitgebreid mogelijk in en benadruk dat je beschikbaar bent tijdens de lerarenstaking.
  3. Zorg voor een foto met een professionele uitstraling; zo eentje die je ook op je CV zou zetten.
  4. Kijk naar de gezinnen in jouw buurt en kijk specifiek naar de ouders van kinderen van vier jaar en ouder.
  5. Benader deze gezinnen, bied je aan om de stakingsdag op te vangen.
  6. Log regelmatig in, zodat je bovenaan de zoekresultaten blijft staan.

Onthoud: je hoeft je niet te beperken tot het mailen van één gezin. Als er meerdere gezinnen zijn waar je graag zou willen oppassen, stuur ze dan vooral een bericht. Niet iedereen heeft immers opvang nodig, dus het is het beste om je kansen te spreiden. 

Als je eenmaal een gezin hebt gevonden, kun je ook aanbieden om meer kinderen op te vangen. Misschien hebben de ouders van klasgenootjes of de beste vriendjes van hun kinderen ook wel een probleem met de opvang tijdens de staking, en dan hebben ze meteen een speeldate. Doe dit uiteraard wel in overleg met de ouders. 

Lees ook: Hoe bereid je je voor op de kennismaking met je nieuwe oppasgezin?

Heb je nog niet zoveel oppaservaring maar wil je wel gaan oppassen tijdens de leraren staking? Kijk dan eens hoe je kunt beginnen met oppassen en hoe je een geweldige oppas kunt worden