Gezondheid en veiligheid van families en oppassers

We hopen dat het goed gaat met jou en je familie. Dit zijn moeilijke tijden voor iedereen, qua gezondheid en gezin, maar ook als het aankomt op werk en inkomen. We realiseren ons dat Sitly je tot dienst kan zijn, maar het is heel belangrijk om veiligheidsmaatregelen in acht te nemen:

Het is de taak van zowel beide ouders áls oppassers om te bepalen of het veilig genoeg is om te gaan oppassen of een kennismaking in te plannen.

Het komt hierbij heel erg aan op open communicatie over de gezondheid van iedereen die in dit proces betrokken is: de oppas, de ouders, de kinderen, maar ook de mensen in je directe omgeving waar je contact mee hebt gehad.

Je kan niet oppassen en geen kennismakingsgesprekken voeren wanneer:

- Een van jullie heeft in de afgelopen 14 dagen contact gehad met iemand die gediagnosticeerd is met COVID-19.

- Een van jullie heeft de afgelopen 14 dagen een reis gemaakt naar landen met een hoog risico. Gebieden met een hoog risico vind je op deze kaart.


Wanneer je een kennismakingsgesprek wil plannen raden we iedereen aan om de volgende stappen te nemen:

- Praat met elkaar over je gezondheid en reizen in de afgelopen weken, en of je blootgesteld bent aan grote groepen mensen, of een groot evenement hebt bezocht in de afgelopen 14 dagen.

- Houd anderhalve meter afstand tussen ouder en oppas.

- Temperatuur jezelf vlak voordat je oppaswerk of je kennismakingsgesprek begint, of wanneer je aankomt.

- Was je handen grondig met water en zeep wanneer je arriveert, en regelmatig wanneer je aan het oppassen bent.


Wanneer een van deze signalen op jou van toepassing is, kun je ervoor kiezen om je te laten testen bij de GGD. We verwijzen je naar de website van het WHO en de informatie van het RIVM over het coronavirus (zie de lijst hieronder).

Blijf gezond en veilig!

~ Sitly Team

http://www.euro.who.int/en/home
https://www.rivm.nl/nieuws/actuele-informatie-over-coronavirus