Last Updated on

Nog een paar nachtjes slapen, dan is het weer Oud en Nieuw. De hele avond spelletjes doen, lekker veel eten en proberen niet te veel te drinken. In dit artikel geven we nog vier tips om er een leuke oudejaarsavond van te maken met kinderen. 

 

 

1. Een beetje smokkelen, met dank aan Netflix

Als je kinderen nog klein zijn, is twaalf uur eigenlijk veel te laat. Je zit dan de volgende dag met oververmoeide kinderen, zeker als je zelf een kater hebt is dat geen pretje. Voor kinderen die nog niet kunnen klokkijken heeft Netflix een briljante oplossing bedacht: aftel-filmpjes die je op elk moment van de avond kan afspelen. De filmpjes duren elk drie minuten, en tellen af tot ‘middernacht’. Er zijn filmpjes van verschillende bekende Netflix-karakters zoals de vogels van Puffin Rock, de Troetelbeertjes of King Julien uit Madagascar.

oliebollen met poedersuiker

2. Oliebollen of nieuwjaarsrolletjes maken

Leuk en lekker: zelf oliebollen bakken met de kinderen, of nieuwjaarsrolletjes. Voor oliebollen heb je echt geen mix nodig, bijvoorbeeld bij Uit Pauline’s keuken vind je een makkelijk recept om oliebollen te bakken. Denk eraan dat je wel een frituurpan nodig hebt, het kan ook met een pan met olie op het vuur, maar zeker als je samen met de kinderen gaat bakken is dat best gevaarlijk.

In Noord-Oost Nederland is het een traditie om ‘kniepertjes’ of nieuwjaarsrolletjes te maken. Hiervoor heb je een wafelijzer nodig, maar dan worden je rolletjes wel veel lekkerder dan die uit de supermarkt. Het recept vind je bij Eetpraat.

kinderen, vuurwerk kijken

3. Vriendjes uitnodigen

Een oppas regelen op oudejaarsavond is bijna onmogelijk, en opa en oma willen waarschijnlijk ook niet elk jaar oppassen. Een goede oplossing is om met vrienden af te spreken dat jullie dit jaar op hun kinderen passen, en zij volgend jaar op jullie kinderen. Leuk voor de kids want die hebben een nieuwjaars-pyjamaparty, en leuk voor jullie want je kan volgend jaar een ‘volwassen’ oud en nieuw vieren. Wist je trouwens dat je via Sitly niet alleen oppassers en gastouders kan vinden, maar ook ouders in je buurt om voor elkaar op te passen?

oud en nieuw, kinderchampagne

4. Zelf kinderchampagne maken

Bij oud en nieuw hoort champagne, het liefst uit echte champagneglazen. Bij de meeste grotere supermarkten kan je plastic champagneglazen kopen, en kinderchampagne kan je heel makkelijk zelf maken. Je mengt bijvoorbeeld 7Up met ranja, en klaar. Het leukste is het als je de champagne in een echte champagnefles giet. Met suiker kan je nog een randje op de glazen maken om het extra feestelijk te maken. Op het blog Beautylicious lees je hoe je een perfect suikerrandje maakt.

Hoe vieren jullie oud en nieuw met kinderen? Laten jullie ze lekker slapen, of maak je ze wakker?