Typ je vraag

Informatie

Wat kost Sitly?

Registreren doe je gratis en vrijblijvend. Ook kun je gratis zoeken, filteren en profielen bekijken. Berichten van anderen kun je gratis inzien en gratis beantwoorden. Heb je een match gevonden en wil je zelf het eerste bericht sturen? Dan kun je een premium abonnement afsluiten.Een abonnement kost:

1 maand: € 19,95

3 maanden: € 38,85 (€ 12,95 per maand)Je premium lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd aan het einde van de termijn, met dezelfde periode als de initiële periode die je gekozen hebt. Je kunt je lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Hoe zoek ik een oppas online?

Het is belangrijk om je vooraf te bedenken wat voor een oppas je zoekt. Maak daarom een wensenlijstje en een karakterschets. Met die karakterschets kun je op een online platform gaan zoeken.Bij de meeste oppassites screen je zelf je oppas. Zorg er dus voor dat je een sollicitatiegesprek houdt en de referenties van de oppas nabelt. Heb je een leuke oppas gevonden? Dan kun je een proefperiode instellen. Voor meer informatie lees je ons artikel "Online een oppas zoeken, hoe doe je dat?"

Waar moet ik op letten tijdens het sollicitatiegesprek met de nieuwe oppas?

Vraag voorafgaand aan het kennismakingsgesprek naar de referenties en ervaring van je nieuwe oppas. Voor het gesprek kun je dan alvast met andere ouders contact opnemen om te horen wat voor oppas ze is. Stel vragen die je belangrijk vindt en kijk of er een klik is tussen haar en je kinderen. Wil je je uitgebreid voorbereiden op het sollicitatiegesprek? Lees dan ons artikel "Het sollicitatiegesprek met je nieuwe oppas: hoe doe je dat?"

Wat kost een oppas?

Het oppastarief is afhankelijk van diverse factoren: onder andere leeftijd, ervaring en regio waar ze woont spelen een rol.  Er is geen vast bedrag wat je een oppas betaalt, maar je kunt wel voor jezelf bepalen wat je wel en niet belangrijk vindt om mee te nemen in je tarief. Wil je weten hoe je je oppastarief berekent, lees dan ons artikel "Hoeveel betaal je een oppas?"

Wat is een gastouder?

Een gastouder biedt kleinschalige opvang, meestal bij haar zelf in huis. Ze heeft een relevant diploma en de relevante papieren. Een gastouder mag zes kinderen tegelijk opvangen en staat altijd ingeschreven bij een gastouderbureau. Bij het gebruik van een erkend gastouder heb je ook recht op kinderopvangtoeslag. Meer weten? Lees dan ons artikel "Gastouderopvang voor je kinderen, hoe werkt dat?"

Welke vragen moet ik stellen tijdens een sollicitatiegesprek?

Wat je wil vragen, is heel persoonlijk. Jij vindt andere dingen belangrijk dan andere ouders. Het is wel altijd goed om ervaring, motivatie, beschikbaarheid en oppastarief te bespreken. Wij hebben voor jou een uitgebreide lijst met vragen opgesteld, waar je kan bepalen wat je belangrijk vindt. Je vindt deze lijst in ons artikel "Wat vraag je aan een oppas tijdens de kennismaking?

Informatie

Wat verdien ik met oppassen?

Wat je met oppassen kan verdienen is heel erg afhankelijk van je leeftijd, ervaring, op hoeveel kinderen je past en waar je woont. Je kunt het best uitgaan van je minimumloon en vanuit daar berekenen wat je wil verdienen. Wil je jouw oppas tarief berekenen en kunnen onderbouwen? Ga dan naar het artikel "Wat verdien je met oppassen?"

Moet ik mijn CV naar Sitly sturen?

Nee. Je kunt de informatie die je aan de ouders wil geven, rechtstreeks plaatsen in je profiel. Wil je weten hoe je de meeste kans maakt op een leuke oppasbaan, lees dan ons artikel "Sneller Oppaswerk Vinden." 

Hoe begin ik met oppassen?

Als je nog niet zoveel ervaring hebt, moet je soms goed zoeken voor een baantje. Ouders willen graag iemand met ervaring. Maar iedereen is ergens begonnen en dat kan jij ook.Je kunt ouders in de buurt vragen of je ze kan helpen met hun kinderen wanneer de ouders thuis zijn, of op je jongere broertjes, zusjes, neefjes of nichtjes passen. Of de kinderen van de buren. Dit telt allemaal als ervaring en het verhoogt je kansen om een leuk oppasbaantje te vinden. Meer tips vind je in ons artikel "Hoe word ik een goede oppas?"

Hoe kan ik snel oppaswerk vinden?

Als je online een oppasgezin zoekt, zorg dan dat je profiel pico bello in orde is. Vertel in je informatie wie je bent, wat je doet, waar je naar zoekt en wanneer je beschikbaar bent. Voeg ook een leuke foto toe als profielfoto. Voor meer tips lees je ons artikel "Sneller oppaswerk vinden".Wil je niet wachten tot je benaderd wordt door een oppasgezin? Sluit dan een Premium abonnement af en stuur zelf het eerste bericht naar het oppasgezin dat bij je past. 

Hoe bereid ik me voor op een gesprek met een nieuw oppasgezin?

Bereid je goed voor: er zijn een heleboel vragen die ouders aan je kunnen stellen. Bijvoorbeeld: "Vertel eens iets over jezelf? Waarom vind je oppassen zo leuk? Hoeveel ervaring heb je?" Die kun je al goed thuis voorbereiden. Wil je je tot in de puntjes op je sollicitatie voorbereiden? Lees dan het artikel "Hoe bereid je je voor op de kennismaking met je nieuwe oppasgezin?"

Wat kost Sitly?

Registreren doe je gratis en vrijblijvend. Ook kun je gratis zoeken, filteren en profielen bekijken. Berichten van anderen kun je gratis inzien en gratis beantwoorden. Heb je een match gevonden en wil je zelf het eerste bericht sturen? Dan kun je een premium abonnement afsluiten.Een abonnement kost:

1 maand: € 9,95

3 maanden: € 19,95 (€ 6,65 per maand)Je premium lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd aan het einde van de termijn, met dezelfde periode als de initiële periode die je gekozen hebt. Je kunt je lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Informatie

Hoe word ik een gastouder?

Als je je diensten als gastouder wil aanbieden, moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Niet iedereen kan zich zomaar gastouder noemen. Lees ons artikel "Gastouder worden: de voorwaarden" voor meer informatie.

Wat is het personenregister kinderopvang?

Per 1 maart 2018 is het Personenregister kinderopvang van start gegaan. Iedereen die werkt of woont op een adres waar kinderen worden opgevangen, staan in dit personenregister geregistreerd. Het is verplicht om je hiervoor in te schrijven als je regelmatig op een kinderopvanglocatie komt. Voor meer informatie kun je terecht in ons artikel "Personenregister Kinderopvang: wat je moet weten als gastouder".

Wat kost Sitly?

Registreren doe je gratis en vrijblijvend. Ook kun je gratis zoeken, filteren en profielen bekijken. Berichten van anderen kun je gratis inzien en gratis beantwoorden. Heb je een match gevonden en wil je zelf het eerste bericht sturen? Dan kun je een premium abonnement afsluiten.Een abonnement kost:

1 maand: € 9,95

3 maanden: € 19,95 (€ 6,65 per maand)Je premium lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd aan het einde van de termijn, met dezelfde periode als de initiële periode die je gekozen hebt. Je kunt je lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Over Sitly

Brengt registratie op Sitly verplichtingen met zich mee?

Nee. Registreren is geheel vrijblijvend, gratis en brengt geen verplichtingen met zich mee. Zo kun je zelf bepalen of je ingaat op een uitnodiging tot kennismaking van ouders, oppassers en/of gastouders bij jou in de buurt. Het regelen van een oppas heb jij volledig zelf in de hand.

Worden ouders, oppassers en gastouders gescreend door Sitly?

Je kan Sitly zien als een online prikbord of marktplaats voor ouders en oppassers. Wij controleren weliswaar regelmatig of er geen ongewenste berichten worden geplaatst, maar het is aan ouders zelf om een selectie te maken van het aanbod op Sitly. We raden je dan ook aan om nauwkeurig om te gaan met de selectie door bijvoorbeeld referenties op te vragen van oppassers en gastouders, en een kennismakingsgesprek te voeren om een goed gevoel te krijgen van elkaar.

Wat is Sitly?

Sitly is een oppasplatform waar ouders, gastouders en oppassers elkaar in hun eigen buurt kunnen vinden. Je kunt eenvoudig contact met ze opnemen, kennis maken en eventueel verdere afspraken maken. Je bepaalt zelf wat voor type oppas of gezin het beste bij je past, en kunt dus zelf bepalen met wie je contact wil leggen.

Hoe werkt de Sitly app?

Via de app kun je jezelf registreren, een profiel aanmaken en op zoek gaan naar de ideale oppas, of het ideale oppasgezin, bij jou in de buurt. De app is erg gebruiksvriendelijk en bevat meer mogelijkheden dan de desktop versie. Je kunt de app downloaden via de Google Play Store of via de Apple store. In ons artikel "Sitly oppas app voor Android en iOS" vind je uitgebreide informatie over het gebruik van onze app.

Hoe kom ik in contact met iemand?

Je kunt iemand aanspreken door naar het profiel van iemand te gaan, en te klikken op "bericht sturen". Je dient dan wel eerst een premium lidmaatschap af te sluiten.Zodra jij het bericht hebt verzonden, sturen wij een e-mail naar deze persoon en een pushbericht via de app. Mensen naar wie jij een bericht stuurt, kunnen deze gratis beantwoorden.We delen nooit jouw contactgegevens zoals adres, e-mail of telefoonnummer met andere Sitly-gebruikers. Het is dus aan jou om die eventueel aan de ander door te geven.

Hoe kunnen anderen contact met me opnemen?

Anderen kunnen met jou contact opnemen als zij een premium lidmaatschap hebben afgesloten. Iemand stuurt een bericht via Sitly naar jou en jij ontvangt hiervan een e-mail van ons, of een pushbericht via de app. Je kunt berichten van anderen altijd gratis beantwoorden.

Mijn account

Kan ik mij ook weer afmelden bij Sitly?

Ja. Ga via "Profiel" naar "Account Instellingen". Als je tijdelijk geen opvang nodig hebt, kun je je profiel verbergen tot je weer inlogt. Jouw gegevens zullen dan niet meer zichtbaar zijn voor andere ouders, oppassers of gastouders, maar mocht je in de toekomst weer een oppas of oppaswerk willen zoeken, ben je niet meteen al je gegevens kwijt.

Ik heb een nieuw wachtwoord aangevraagd, maar krijg geen email. Wat nu?

Als je een nieuw wachtwoord opvraagt, krijg je een email met een link om je wachtwoord te wijzigen. Check ook je spam-folder of prullenbak. Ontvang je geen mail? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Log in, ga naar je profiel en klik op Account Instellingen. Je ziet daar een link "Wachtwoord wijzigen", waar je direct een nieuw wachtwoord kunt invoeren.

Hoe kan ik mijn premium abonnement beëindigen?

Je kunt je premiumabonnement beëindigen door in te loggen en te gaan naar Mijn instellingen/Premium status. Wanneer je je hebt ingeschreven via iTunes, dien je je ook weer af te melden via iTunes. Apple werkt als tussenpersoon voor betalingen tussen Sitly en haar gebruikers. Je kunt de instructies voor het opzeggen van een iTunes abonnement hier vinden: https://support.apple.com/nl-nl/HT202039Wanneer je je hebt ingeschreven via Google Play (Android), dien je je ook weer af te melden via Google Play. De instructies voor het opzeggen van een Android abonnement vind je hier:  https://play.google.com/store/account/subscriptionsHet deinstalleren van de app, of het verbergen of verwijderen van je account stopt niet automatisch je premium account! Stop je lidmaatschap via iTunes  of Google Play.Je premium lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd aan het einde van de termijn, met dezelfde periode als de initiële periode die je gekozen hebt. Je kunt je lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Hoe kan ik mijn adres wijzigen?

Log in en ga naar Profiel. Daar kun je onder je beschikbaarheid je adres aanpassen.

Kan ik mijn profiel omzetten naar oppas, gastouder of ouder?

Helaas is dat technisch niet mogelijk. Het beste kun je jouw "oude" profiel als eerste verwijderen om je vervolgens opnieuw in te schrijven als ouder, oppas of gastouder.

Ik wil geen wekelijkse e-mails ontvangen. Hoe regel ik dat?

Ga via "Profiel" naar "Account instellingen". Daar vind je ook de "E-mail instellingen". Je kunt de "Updates van nieuwe matches" op "Nooit" zetten, en dan ontvang je geen wekelijkse e-mails met updates meer.

Privacy

Zijn mijn persoons- en adresgegevens zichtbaar voor anderen?

Alleen jouw voornaam en foto zijn zichtbaar voor andere gebruikers. Je adresgegevens blijven afgeschermd en zijn niet zichtbaar voor anderen.

Waar worden mijn adresgegevens voor gebruikt?

Jouw adresgegevens worden gebruikt om andere geregistreerde gebruikers bij benadering te tonen waar je woont door een icoontje op de kaart te plaatsen in jouw buurt. Zo kan een andere ouder, oppasser of gastouder je als buurtbewoner herkennen en je eventueel via de Sitly site benaderen. Wij zullen jouw straat en huisnummer nooit tonen. Daarnaast zullen wij jouw adresgegevens nooit en te nimmer aan derden verstrekken.

Zijn mijn persoonsgegevens veilig opgeslagen?

Wij hechten veel belang aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. De website is daarom extra beschermd met een zogeheten SSL-certificaat. Dit certificaat versleutelt informatie die heen en weer wordt gezonden. Je kunt zien dat de website beschermd is door het slotje in de browser.

Is Sitly veilig?

Sitly is een marktplaats waar ouders en oppassers uit de buurt elkaar kunnen vinden. Je kunt ongeveer zien waar iemand woont, plant een sollicitatiegesprek en checkt de referenties, net zoals je bij een oppas zou doen die je via-via ontmoet. In wezen is het enkel een verruiming van je zichtveld: je ziet oppassers in de buurt die je niet eerder kende, maar die misschien enkel een paar honderd meter verderop wonen.Wat doet Sitly aan veiligheid? We houden periodieke handmatige controles om te kijken of alles goed gaat, en we ontvangen meldingen als er iets afwijkends op het platform gebeurt. We zorgen voor een beveiligde omgeving waarin je berichten kunt versturen en geven oppassers de mogelijkheid referenties te uploaden. We nemen alle vragen en opmerkingen over veiligheid serieus. Heb je een vraag hierover of heb je een bericht ontvangen dat je niet correct vindt? Neem dan contact op met onze helpdesk via info@sitly.nl.

Informatie

Wat kost Sitly?

Registreren doe je gratis en vrijblijvend. Ook kun je gratis zoeken, filteren en profielen bekijken. Berichten van anderen kun je gratis inzien en gratis beantwoorden. Heb je een match gevonden en wil je zelf het eerste bericht sturen? Dan kun je een premium abonnement afsluiten.Een abonnement kost:

1 maand: € 19,95

3 maanden: € 38,85 (€ 12,95 per maand)Je premium lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd aan het einde van de termijn, met dezelfde periode als de initiële periode die je gekozen hebt. Je kunt je lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Wat kost Sitly?

Registreren doe je gratis en vrijblijvend. Ook kun je gratis zoeken, filteren en profielen bekijken. Berichten van anderen kun je gratis inzien en gratis beantwoorden. Heb je een match gevonden en wil je zelf het eerste bericht sturen? Dan kun je een premium abonnement afsluiten.Een abonnement kost:

1 maand: € 9,95

3 maanden: € 19,95 (€ 6,65 per maand)Je premium lidmaatschap wordt automatisch hernieuwd aan het einde van de termijn, met dezelfde periode als de initiële periode die je gekozen hebt. Je kunt je lidmaatschap op ieder moment opzeggen.

Kun je het antwoord niet vinden?

Neem contact met ons op