zoutdeeg koekjes kerstIn dit blog 5 ideeën om met kinderen zelf kerstversiering te maken. Voor als het buiten regent, en je boom is nog wat kaal. Alle ideeën zijn simpel te maken en je hebt er geen bijzondere spullen voor nodig.

kerstkransjes koekjes

1. Kerstkransjes bakken

Een kerstboom met koekjes is lekker vrolijk en simpel, en koekjes bakken is altijd leuk om te doen. Je kan bijvoorbeeld kerstkransjes of – sterren bakken en met een lintje in de boom hangen, maar realistisch gezien: de kans dat er tegen kerst nog kransjes in de boom hangen is klein. Als de kinderen de koekjes niet opeten doe je het waarschijnlijk zelf als ze in bed liggen. Of je bakt elke week nieuwe koekjes, ook leuk. Het recept voor de kerstkransjes op de foto hierboven vind je bij Brenda Kookt.

zoutdeeg koekjes

2. Kerstkoekjes van zoutdeeg

Als je geen zin hebt om koekjes te blijven bakken voor in de boom, kan je ze ook van zoutdeeg maken. Dit deeg is niet eetbaar, en blijft mooi zodat je de koekjes elk jaar weer kan gebruiken. Je vindt het recept op de website van Bengels!, het is super makkelijk te maken, je hebt alleen maar meel, zout en water nodig.

kerstversiering mutsjes

3. Pompons maken

Niet moeilijk om te maken, en het staat heel vrolijk: pompoms in de kerstboom. Je kan gewoon ronde pompons maken, maar deze kerstmutsjes zijn nog leuker, en makkelijker te maken dan ze lijken. Je vindt de instructies op het blog Goodknits.

origami knutselen kerstboom

4. Origami kerstballen vouwen

Leuk om te maken met iets oudere kinderen: kerstballen van origami. In felle kleuren, rustig wit of glimmend goud met glitters. Op het blog How about orange vind je een stap-voor-stap beschrijving om zelf origami diamanten te maken.

kerststerren met wol

5. Kerststerren met wol knutselen

Met peuters kan je mooie kerststerren maken voor in de boom. Je knipt van karton de sterren uit, en laat de kinderen er wol omheen wikkelen. Als je één of twee kleuren wol kiest die bij de stijl van je boom passen heb je een prima kerstversiering. Een volledige werkbeschrijving vind je bij The Inspired Tree House.

Welke zelfgemaakte kerstversiering hangt er in jullie boom?