Ontdek het uurtarief van oppassers in je buurt

Min. leeftijd Max. leeftijd

Bereid om:

Het is zover: je kind gelooft niet meer in Sinterklaas en op school trekken ze lootjes om surprises te maken. Je wil natuurlijk niet dat jij degene bent die dagenlang zit te knutselen. Maar je kind het helemaal alleen laten doen? Misschien ook niet helemaal wat je wil. In ieder geval wil je er vast niet eindeloos aan kwijt zijn, dus gemakkelijke en snelle surprises zijn vaak gewenst. In deze blog vind je 10 gemakkelijke Sinterklaas surprises die je samen met je kind kunt maken. Er is voor elk wat wils!

Gemakkelijke en snelle surprises?

Elke surprise kun je zo gemakkelijk of moeilijk maken als je zelf wil. In deze blog hebben we ervoor gekozen om gemakkelijke varianten te laten zien, maar mocht je grootser willen uitpakken, kan dat natuurlijk ook!

Paard van Sinterklaas (of andere dieren surprises)

Maak je een surprise voor een paardenliefhebber? Dan is het paard van Sinterklaas natuurlijk een prima optie! Je hebt twee (schoenen)dozen nodig, wit, rood en geel papier en een zwarte stift. Pak de dozen in, geef het paard wat vlekjes (of niet, als je hem helemaal wit wil houden), knutsel een hoofdstel en een zadel en knip een staartje.

Overigens kun je natuurlijk van 2 dozen alle dieren maken die je wilt: een hond, kat, koe — verzin het maar!

paard van sinterklaas, gemakkelijke en snelle surprises maken

Voetbaltafel surprise knutselen

Ook deze voetbaltafel kun je gemakkelijk zelf maken. Het is misschien even wat meer werk, maar je steelt wel helemaal de show! Zeker iets oudere kinderen kunnen dit ook prima zelf. Je maakt het van een schoendoos zonder deksel, papier of verf om de doos mee te versieren, 12 rietjes, satéstokjes, 10 houten wasknijpers en een pingpongballetje. De volledige beschrijving kun je vinden op Villa Appelzee

voetbaltafel surprise voor Sinterklaas

Smartphone of tablet surprise maken

Weet je niet wat je moet maken? Een kind is tegenwoordig niet meer weg te slaan van zijn of haar smartphone of tablet. Het enige wat je nodig hebt is een redelijk platte doos (bijvoorbeeld van een pak crackers), wit papier en een voorbeeld van een telefoon om uit te printen. Je kunt zelfs nog plaatjes uitprinten van de favoriete apps van degene voor wie je de surprise maakt. Knip het voorbeeld uit, versier het en plak het op de doos. 

tablet als surprise voor sinterklaas

Minion surprise 

Ook deze kun je zo gedetailleerd maken als je zelf wil. Voor de basis heb je een petfles, gele, blauwe en zwarte verf en een paar grote wiebelogen nodig om op te plakken. De bril kun je tekenen en uitknippen. Verf de onderste helft van de fles blauw en de bovenste helft geel. Geef je Minion ogen, een bril en een mond en klaar is de surprise!

minion fles als surprise

Legoblok surprise bouwen

Is degene waar je een surprise voor moet maken gek op Lego? Dan is een Legoblok maken natuurlijk de uitkomst! Pak een rechthoekige of vierkante doos, doe je cadeau erin en pak hem in met papier. Van wc-rollen kun je de noppen maken. Knip ze op lengte, pak ze in met hetzelfde papier en lijm ze op de doos. Voor de finishing touch kun je nog wat Lego-logo’s uitprinten en opplakken.

legoblokje als sinterklaas surprise


Leuke ideeën maar weet je niet waar je de tijd vandaan moet halen? Kijk of er een leuke oppas in je buurt met je kind wil knutselen:


Legohoofdjes als surprise maken

Heb je niet zoveel tijd om zo’n grote doos te maken? Misschien heb je nog wat glazen potjes over. Denk aan de lege potten van de chocopasta, groenten of pindakaaspotten. Schilder deze potten felgeel en voorzie ze van een gezichtje. En voila, je hebt een legohoofd! Heb je meer potjes, kun je natuurlijk een paar verschillende maken.

lego hoofdjes surprise

 

Pakjesboot surprise knutselen

Heb je geen idee wat je moet maken? De pakjesboot is altijd een fijne, neutrale optie. Je kunt hem zo moeilijk of gemakkelijk maken al je zelf wil en ook qua versieringen is werkelijk alles mogelijk. Neem een doos en vouw er een groot stuk papier in de lengte omheen. De uiteinden zet je met een nietje vast, zodat je een voor- en achtersteven van het schip hebt. Aan de bovenkant van de doos maak je een rond gat, waar de keukenrol in past. Zo heb je een schoorsteen. Schilder de boot in de kleuren die je wilt, gebruik wat watjes voor de rook uit te schoorsteen, knutsel een vlaggenlijn en je pakjesboot is al bijna klaar! Als je de opening van de doos aan de onderkant doet, kunnen daar de cadeautjes in. Maar je kunt de cadeautjes natuurlijk ook op het dek leggen.

surprise pakjesboot

Gitaar surprise maken

Speelt jouw lootjespartner een instrument? Met een schoenendoos, verf, een keukenrol, ijsstokjes en 6 elastieken maak je in een handomdraai een stoere gitaar. Verf de doos en de keukenrol in een mooie kleur. Knip een rond gat uit de doos en lijm de stokjes aan de onderkant van het gat op de doos. Lijm ook twee stokjes aan de bovenkant van de keukenrol. De elastieken trek je nu over de doos heen, over het gat en de stokjes; dat zijn je snaren. En tot slot lijm je de keukenrol vast aan de schoenendoos. Klaar is je gitaar!

gitaar knutselen surprise

Fortnite surprise maken

Is degene waar jij een surprise voor maakt verslaafd aan Fortnite? Dan is deze Fortnite surprise precies wat je moet maken! Je hebt nodig: een doos, blauw papier (of blauwe verf), zwart papier (of zwarte verf), een gele ballon, stevige rietjes en plakband. Doe je cadeau in de doos, en pak deze in met blauw papier. Maak twee sparingen in de bovenkant waar de rietjes in gestoken kunnen worden. Je kunt ook op de vier bovenste hoeken een uitsparing maken. Plak een paar rietjes aan elkaar vast, steek ze in de uitsparingen en laat de ballon daarop leunen. Plak ook de ballon aan de rietjes vast, zo gaat hij nergens naar toe. Versier de doos met wat uitgeprinte logo’s, en je Fortnite centerpiece surprise is klaar.

fortnite centerpiece surprise sinterklaas

 

Nagellak surprise maken

Is degene waarvan jij het lootje hebt getrokken dol op make-up en nagellak? Dan maak je in een handomdraai een flesje nagellak! Doe je cadeautje in een doos en pak de doos in mooi gekleurd papier in. Teken het logo van de nagellak (of print een logo uit). Als dop maak je een rol zwart papier, welke je aan de bovenkant vast plakt. Is je doos niet zo groot, kun je ook een keukenrol gebruiken die je er een beetje in steekt.

make-up nagellak surprise sinterklaas

Welke gemakkelijke en snelle surprises heb jij gemaakt?