Bij Halloween horen natuurlijk Halloween recepten: enge en spannende Halloween hapjes die je lekker op kunt eten. Het leukste is wanneer de kinderen mee kunnen koken; zo betrek je ze bij de voorbereidingen. In dit artikel vind je gemakkelijke Halloween gerechten die je met het hele gezin kunt maken. 

Je hebt een Halloween feest voor je kinderen georganiseerd, alles is versierd in Halloween-stijl, de kinderen hebben een Halloween kostuum; alleen heb je nog niets om te eten. Gelukkig zijn er veel recepten die je in een handomdraai op tafel zet en die je gemakkelijk samen met je kinderen kunt voorbereiden. 

 

Gemakkelijke Halloween recepten: Hartig

De grijnzende hartige taart

Deze hartige taart is een echt gemakkelijk Halloween recept. Je hebt twee bladen bladerdeeg nodig, een voor de bodem en de andere als deksel (knip deze uit voordat je hem op het deeg legt). Voor het recept op de foto is een mix gebruikt van ricotta en spinazie, maar je kunt er ook kaas en ham, champignons of courgette in doen. Het belangrijkste is de versiering van de bovenste plak bladerdeeg. snijd deze voorzichtig uit. Vergeet niet de kleine sneden voor de tanden, en smeer het geheel in met eidooier om de kleur van het deeg te versterken. Even in de oven en klaar!

grijnzende hartige taart Halloween recepten

Mini-pizza met spinnen

Je kunt in de winkel mini-pizza’s of Piccolini’s kopen. Je kind kan deze dan versieren. Gebruik twee halve olijven voor het lijfje van de spin en snijd reepjes, ook van olijven, voor de pootjes. Even in de oven en ze zijn klaar om op te eten.  

 

Halloween-recepten eenvoudige pizza's

De afgesneden hand

Luguber, nietwaar? Het lijkt net echt! Onder de Halloween-recepten is deze misschien wel het engst. Maar eigenlijk is het niets anders dan een handvormig gehaktbrood, met uienblaadjes als nagels en kaas op de “rug” van de hand, om het verbrandingseffect te benadrukken. Ook dit is een recept voor in de oven.

hand gehaktbrood halloween recept

De heksenbezem

Een van de gemakkelijkste Halloweenrecepten en heel leuk om samen met je kind te maken. Neem wat zoute stengels als stokken, plakjes kaas en bieslook. Rol een plakje kaas rond het ene uiteinde van de stok, knoop het vast met een strengetje bieslook en knip het kort af. Simpel en gemakkelijk en leuk voor de kinderen om te maken. 

heksenbezem gemakkelijke halloween recepten

Zoute mummies: halloween hapjes met bladerdeeg

Zoute mummies is een van de Halloween-recepten die misschien wel het meest succesvol zijn bij kinderen. Je maakt ze van knakworstjes en reepjes bladerdeeg. Je maakt een zoute mummie door dunne reepjes te knippen van bladerdeeg. Geef de knakworstjes een hoedje en een lijfje door de dunne reepjes om het worstje heen te wikkelen. Leg je ze een paar minuten in de oven zodat de bladerdeeg kan garen. Eenmaal klaar en afgekoeld kun je met een puntje mosterd de ogen maken.

Spin eieren

Baaahhh, spinnen op de eieren… Hoe spannend is dat! Kook de eieren hard, snijd ze vervolgens doormidden en haal de dooiers eruit. Meng de dooiers met mayonaise en, naar smaak, met zout, peper of kruiden. Vervolgens vul je de eieren en maak je van olijven de spinnetjes. Je kinderen helpen graag mee!

Halloween-ijs makkelijke eieren

Gemakkelijke Zoete Halloween recepten

En aangezien er geen Halloween is zonder Halloween-snoepjes voor kinderen, hebben we ook hiervoor een aantal ideeën. Deze gemakkelijke Halloween recepten heb je zo op tafel!

Nutella taart en spinnenwebben

Hier heb je zandkoekjesdeeg, 6 eieren en 240gr Nutella nodig. Bekleed een springvorm met het zandkoekjesdeeg. Laat de Nutella zacht worden in de magnetron en klop de eieren tot het een luchtig mengsel wordt. Meng de eieren voorzichtig met de Nutella, 1/3 van het mengsel per keer, zodat er geen strepen meer te zien zijn. Vul het koekjesdeeg met het mengsel en vervolgens maak je het spinnenweb. Dat zal misschien een beetje ingewikkelder zijn, maar als je het niet te dik doet, moet het kunnen.

eenvoudig taarttaart recepten

Halloween-browniescake

De brownies cake is een zeer smakelijke chocoladetaart die gemakkelijk te bereiden is (of te kopen, als je maar weinig tijd hebt). Je snijdt de taart in vierkanten, die je vervolgens kunt versieren met poedersuiker: gebruik vellen uitgesneden papier om de figuren te maken. Je kunt je kinderen de vormpjes laten knippen en de poedersuiker laten strooien. Plezier gegarandeerd!

Zoete spinnen

Deze spinnen zijn een gegarandeerd succes. Ze zien er leuk uit, en ze zijn gemaakt met koekjes die de meeste kinderen heel lekker vinden. Je hebt Oreo koekjes, dropveters en smarties nodig. Draai de Oreo’s voorzichtig open, leg de dropveters ertussen en sluit ze weer. Vervolgens leg je de smarties erbovenop en klaar zijn je spinnen!

gemakkelijk elk uur Halloween-ijs

Heksenvingers Halloween recept

Het laatste recept is een klassieker onder de gemakkelijke Halloween recepten: de vieze heksenvingers. Het lijkt heel ingewikkeld,  maar het valt heel erg mee. Veel minder ingewikkeld om te doen dan het lijkt. Gebruik wederom zandkoekjesdeeg en maak er rolletjes van. Maak voorzichtig wat rimpels en plooien in de vingers met een stokje of de bolle kant van een mes. Gebruik gepelde amandelen als nagels en maak het af met wat aardbeienjam. Even in de oven en ze zijn klaar.

Zoek je nog naar ideeën voor je Halloween feest? Kijk dan eens naar onderstaande artikelen:

Vind je Halloween fantastisch maar ben je te druk, te moe en is er niemand die je kunt helpen? Zoek dan de hulp van een oppas!


Heb je nog geen oppas? Kijk dan op Sitly voor alle babysitters bij jou in de buurt