Niets is leuker om samen tijd te besteden aan de voorbereiding van een leuk paasfeest. Kleurrijke eieren, schattige konijntjes en leuke decoraties voor in en rond het huis – je kunt dit allemaal samen met je kinderen knutselen voor Pasen. In dit artikel vind je diverse paasknutsels die gemakkelijk te maken zijn en die je huis in deze tijd extra opfleuren.

Hardgekookte gekleurde eieren voor Pasen

Natuurlijk is het geen Pasen zonder deze klassieker: gekleurde hardgekookte paaseieren! Je kunt ze verven, maar je kan het ook anders doen. Je kunt hiervoor eetbare kleurstoffen gebruiken, maar ook natuurlijke kleuren die je uit groenten verkrijgt: kook kurkuma of saffraan voor geel, rode raap voor roze, rode kool voor paars. Laat de hardgekookte eieren minimaal een uur in het gekleurde water weken. 

Voor kinderen is het heel leuk om de eieren van kleur te zien veranderen. En vervolgens kunnen ze de eieren in een gezellig mandje op de tafel zetten. Wil je er iets meer mee doen? knip dan bloemen en kuikentjes uit papier of dun karton en versier de paaseieren daarmee. Of maak Of maak linten met stoffen bloemen om rond de eieren te binden, zoals op de onderstaande foto.

kleurrijke gekookte eieren Pasen klusjes voor kinderen


Knutselen voor Pasen: wenskaarten met kuikens

Niets is zo leuk om zelfgemaakte kaarten voor Pasen te versturen aan opa en oma. Gebruik een in verf gedoopte kurk – of gewoon een vingertop met verf – om op een kaart een aantal gele rondjes te stempelen. Dit worden je kuikentjes. Eenmaal droog, kunt je ogen, snavels en vleugels toevoegen met stiften of potlood. Een perfecte paasknutsel voor broers en zussen van verschillende leeftijden: de kleinste maakt de rondjes met de kurk of met de vingerafdrukken van zijn vinger, de oudere tekent vervolgens de details van de kuikentjes.

Eierdoppen knutselen voor Pasen

Heb je gekleurde papieren bekers? Of  bekers die je kunt kleuren of verven? Daar kun je eierdoppen van maken! Zoals je ziet in het voorbeeld hieronder kun je er hazen of kuikens van maken. Je hebt bewegende oogjes nodig, pijpenragers en gekleurd papier. Heb je geen pijpenragers, kun je natuurlijk ook gekleurd papier gebruiken en je kunt de oogjes natuurlijk ook gewoon tekenen. Als je je ogen, neus, poten en oren uit karton knipt, hoeven de kinderen ze alleen maar te plakken. Vul de bekers met crêpe papier en doe er wat chocolade-eieren in – of een versierd hardgekookt ei. 

Easter egg cup glazen voor kinderen

Paasknutselen met houten pollepels

Wil je originele paasknutsels in je huis? Haal een paar simpele houten pollepels, en je kan er heel veel leuke diertjes van maken! Dit knutselen voor Pasen is ook erg leuk voor kinderen. Met een beetje fantasie, bewegende ogen en karton kun je van alles een paashaas of kuiken maken. Kleur een houten lepel met witte of gele verf  en laat deze drogen. Maak het dan af met zelfklevende bewegende ogen, oren en snavel van karton en vastgezet met een beetje vinyllijm. Je kunt andere details toevoegen met een zwarte stift.

poppen met houten pollepels Pasen klusjes voor kinderen

Makkelijk origami konijntje maken voor Pasen

Heb je geen zin om lijm of verf te gebruiken? Je kunt ook eenvoudige konijntjes vouwen, en zo heb je alsnog een leuke en creatieve middag met je kinderen. Origami is leuk, geeft kinderen veel voldoening en het is heel gemakkelijk: je hebt alleen vellen gekleurd papier nodig. Hier vind je de tutorial om heel eenvoudige origami konijntjes te maken .

Pasen speelgoed met wasknijpers

Een van onze favoriete paasknutsels voor kinderen (van de blog onelittleproject.com) is de onderstaande, omdat het ook een speeltje wordt voor kinderen. knip een ei uit gekleurd karton (of gebruik wit karton en laat het kleuren) en laat je kind het in tweeën knippen, zoals in onderstaande foto. Vervolgens lijm je de twee helften aan een wasknijper. Dan knip je een heel eenvoudig kuiken uit, dat je aan de andere kant van de wasknijper kan plakken, en het paasspeelgoed is klaar! Kleine tip: het gaat beter als je een stukje dik karton tussen kuiken en wasknijper plakt, anders zit je kuiken steeds tussen de wasknijper en da’s natuurlijk zonde van je paasknutsel.ei en kuiken met wasknijper Pasen klusjes

Nog niet uitgeknutseld? Kijk dan eens naar de leukste manieren om paaseieren te schilderen. Of misschien hebben jullie honger gekregen van het knutselen, dan kun je geheel in stijl kiezen voor wat hartige paashapjes.