Het is bijna Pasen, lekker brunchen in de zon, chocolade-eitjes eten en natuurlijk paaseieren schilderen. Een beetje een rotklusje als je er niet van houdt, maar kinderen zijn er dol op. Vandaag vijf super simpele en snelle tips om samen met je kinderen of oppaskinderen hippe en stijlvolle paaseieren te maken. 

eieren verven, paaseieren1. Simpele strepen

Gebruik smalle en brede elastiekjes om mooie rechte strepen op de eieren te krijgen. Als je pastelkleuren gebruikt is het effect simpel maar trendy. Deze techniek is ook heel geschikt voor kleinere kinderen of voor het paaseieren verven met peuters: ze hoeven alleen maar het ei egaal te verven (en zelfs als dat niet lukt is het helemaal niet erg). Foto via Better Homes and Gardens, hier vind je nog veel meer paasei-ideeën.

Liever andere hapjes voor Pasen dan eieren? Lees ons blog Hartige hapjes voor Pasen: 5 feestelijke en vrolijke ideeën

gouden ei, versieren

2. Gouden paaseieren schilderen

Glitter en glimmen: kinderen zijn er dol op. Een gouden paasei tussen de gekleurde eieren is een leuke extra, om ruzie te voorkomen kan je misschien het beste evenveel gouden eieren maken als er kinderen zijn. Je kan ook een deel van het ei goudkleurig maken, in beide gevallen gebruik je goudverf (te koop bij de hobbywinkel of online). Een uitgebreide beschrijving om de eieren op de foto te maken vind je bij Style me pretty.

ombre ei, paasei schilderen

3. Hip ombre

Deze tip is iets minder simpel, maar het resultaat is zó mooi dat ik hem er toch tussen heb gezet. Deze ombre paaseieren maak je met een spuitbus, dit kan je het beste buiten doen. Leuk voor het paasei verven met iets oudere kinderen! Een uitgebreide instructie vind je op het blog van Ashbee Design.

glitter ei maken

4. Glitter- paasei verven

Nog een glittertip: deze eieren met glitterstippen van Domesticstuff zijn onverwacht stijlvol. Voor een meer kindvriendelijke versie kan je ook gekleurde suiker gebruiken, een uitgebreide omschrijving vind je op het blog Domestifluff.

dip dye eieren

5. Dip-dye paaseieren verven

Simpeler wordt het niet: deze dip-dye eieren zijn het mooiste met witte eieren. Je kan ook eerst een dip-dye doen en daarna nog figuurtjes, stippen of strepen op de eieren schilderen. Als je precies wil weten hoe je deze gekleurde eieren maakt: op Oh Joy vind je de beschrijving.

Paaseieren beschilderen, doen jullie het ook? Laat jullie mooiste knutsels zien in een reactie!