Carla & Mick “Omdat Mick Jochem nu elke week uit school haalt hoeft hij niet meer naar de BSO.”

Inleiding

Carla’s zoon Jochem klaagde al een tijdje over de BSO. “Hij zei al ruim een jaar dat hij het niet meer leuk vond. Uiteindelijk hebben we gezocht naar een oppas die Jochem van school kon halen.”

Carla (ouder):

“Ik zocht bewust naar een actieve, jongere oppas die Jochem goed kon vermaken en bezig houden. Ik werk zelf vanuit huis, dus het is fijn als een oppas niet alleen op de bank zit maar ook activiteiten onderneemt met de kinderen. Voor Jochem is het ook veel leuker als er iets georganiseerd wordt voor jongens van zijn leeftijd. Dat zagen we op de BSO te weinig; er zijn daar toch ook meer jongere kinderen waardoor hij een beetje buiten de boot viel. Het was wel lastig om een oppas te vinden voor maandag, dinsdag en donderdag, dus we hebben er nu een paar die elkaar afwisselen.”

Jochem (kind):

“De BSO is gewoon saai. Er waren alleen maar kleine kinderen en we moesten heel veel knutselen. Met Mick is het veel leuker, dan kan ik gewoon naar huis en leuke dingen doen. En ik kan ook met mijn vriendjes spelen.”

Mick (oppasser):

“Ik pas al heel lang op. Toen ik jonger was deed ik dat vooral ’s avonds en dat was toen wel heel relaxed, maar naschoolse opvang is veel leuker. Als je ’s avonds oppast liggen de kinderen al op bed en overdag krijg je veel meer van ze mee en kun je meer dingen samen doen. Laatst ging Jochem met een vriendje knikkeren. Bij het zien van die mooie knikkers werd ik zelf ook enthousiast en heb ik lekker mee geknikkerd! Dan word ik zelf ook weer een beetje kind.”

Zoek zelf een oppasser of een oppasbaan!