Mariska & Anne “Anne stuurt me steeds foto om te laten zien hoe het gaat, dat vind ik heel fijn.”

Inleiding

Mariska had meteen een klik met haar gastouder Anne. “Ze stuurt me regelmatig foto’s, dat vind ik heel fijn.”

Waarom koos je voor een gastouder?

Mariska: Ik vind het belangrijk dat Isabel in aanraking komt met andere kinderen, en samen leert spelen. Maar een kinderdagverblijf vond ik te grootschalig. Daarom ging ik op zoek naar een gastouder, en met Anne had ik meteen een klik.

Hoe ging het in het begin?

Mariska: De eerste paar weken huilde Isabel heel veel. Toen voelde ik me heel schuldig want ik dacht, dan zadel ik iemand anders met mijn huilende kind op! Maar Anne ging daar heel goed mee om. Ze stelde me gerust, appte me steeds hoe het ging en ze stuurde regelmatig foto’s door. En die foto’s stuurt ze eigenlijk nog steeds vaak door, dat vind ik heel fijn.

Anne (gastouder):

Mariska en ik hebben een goede band, we kunnen alles tegen elkaar zeggen. En Isabel is een schatje. Ik merk dat ze het fijn vindt om andere kinderen om zich heen te hebben en samen te kunnen spelen. En als Isabel weer nieuwe fases of sprongetjes heeft kunnen we dat goed samen bespreken; dan overleggen we samen hoe we daarmee omgaan. Maar ook de leuke dingen delen we. Zo kreeg ik een filmpje dat ze thuis is gaan lopen, en dan juichen we allebei voor Isabel!

Zoek zelf een oppasser of een oppasbaan!