Chantal & Femke “Toen Femke kwam kennismaken, begon ze bijna meteen met Zoë te spelen en kroop Noah al over haar heen.”

Inleiding

Femke past af en toe op bij Noah en Zoë. Chantal wist dat het klikte toen Femke meteen met de kinderen begon te spelen. “Noah vond het jammer dat ze na de kennismaking weer weg moest, dus stelde voor dat ik in plaats daarvan wegging.”

Chantal (ouder):

Femke is heel spontaan en ik ben dat ook, dus toen we elkaar spraken zat dat wel goed. We hebben een goede klik samen. Maar het is belangrijker dat de kinderen ook goed met haar overweg kunnen, zij brengen immers de meeste tijd met haar door. Toen ze kennis kwam maken, zat ze binnen een paar minuten met Zoë op de grond te spelen. Noah moest even ontdooien, maar die deed even later ook mee. Toen wist ik dat het goed zat.

Chantal (ouder):

Toen we klaar waren met ons gesprek, vroeg Noah of ik niet weg moest vanavond zodat Femke op kon passen. Hij wilde haar nog niet laten gaan. Die avond had ik geen plannen, maar ik ben wel maar even boodschappen gaan doen, konden we meteen een keertje proberen of het goed ging. Femke redde zich prima, en ik heb me geen moment zorgen gemaakt.

Femke (oppasser):

De kennismaking ging heel gemakkelijk. Zoë is een heel leuke baby die bijna altijd lacht en met Noah heb ik lekker gestoeid. Op een gegeven moment pakte hij mijn hand en zei: “Mama, mag Femke vanavond oppassen?” Toen Chantal daarop boodschappen ging doen hebben wij ons met zijn drietjes prima vermaakt in de speelkamer. Hij vond het zelfs jammer dat ze al zo snel weer terug kwam, dus het was een prima begin!

Zoek zelf een oppasser of een oppasbaan!